CFR: Kalıcı karar vericiler..

1.836

Uluslararası politikanın duayenlerinden Uluç Gürkan’ı aradım, sohbet ettik.

 

GÜLER KÖMÜRCÜ / AKŞAM – 10.06.2003

ANKARA’DA ESRARENGİZ CFR TOPLANTISI

Okuyacağınız haber ‘Kayda geçenlere’, bendeniz erken uyarı sisteminiz tarafından sunulur. Haberin önemini şu anda tam olarak çözemeyebilirsiniz, ancak emin olun birkaç ay sonra, ABD’nin, İran-Azerbaycan ve de Ortadoğu operasyonu yeniden başladığında ‘bu yazımın mesajını’ bizzat yaşayarak alacaksınız.

Başlayalım; Ankara, son iki gündür çook çok önemli bir yabancı teşkilatın, kimilerine göre ‘Gizli Dünya Devleti’nin beyin takımı ‘CFR’nin üyelerini ağırlıyor. CFR (Council on Foreign Relations / Dış İlişkiler Konseyi) üyeleri kuruldukları tarihten bu yana ilk defa toplantı yeri olarak Türkiye’yi

seçiyorlar.

Peki bu zamanlama neden? Kimin davetlisi olarak buradalar? ‘Gizli Dünya Devleti’nin politbürosu olarak tanımlanan CFR üyeleri Ankara’da ve İstanbul’da kimlerle görüştü? Öğrendiğim, Dışişleri yetkilileri ile devlet konukevinde bir araya gelip ‘brifing’ aldılar. Peki başka?!

Dışişleri Komisyon üyeleri dahi konuşulanları bilmiyorlar.

Toplantı hakkında ‘detay’ bilgi almak için Dışişleri Komisyon üyeleri, AKP Milletvekili Emin Şirin’i, ardından AKP’nin tepe ismi, ünlü dış politika danışmanı Cüneyd Zapsu ile uluslararası politikanın

duayenlerinden Uluç Gürkan’ı aradım, sohbet ettik.

Şirin, ‘toplantı programının bu derece gizlenip-saklanmasından’ çok rahatsız.

Cüneyd Zapsu’nun özel sohbetimizdeki bu yorumu ise çok önemli, dedi ki Zapsu; ‘Amerika’nın asıl karar vericileri ile bir araya geliniyor. ‘Kalıcı’ karar vericilerle irtibat kuruluyor.. CFR üyeleri sadece ABD değil, dünyanın ‘kalıcı’ karar vericileri, ‘top 5’indendir.’

Zapsu’nun tespiti bu manada çok doğru, bana göre de; önümüzdeki yıl ABD’de başkanlık seçimi var ve Bush yönetimi içeride yaşanan ekomik krizi yenip, tekrar seçilebilir mi meçhul, yani şu anda karar verici ama kalıcı olmayabilirler. Ancak CFR’nin patron üyeleri daima yönetimlerde etkili olacak-kalacaklardır. Ama…. Ne konuşuyorlar orada?!

Ve bir başka bilgi; ‘ABD’nin önde gelen düşünce kuruluşlarından CFR’nin ‘Genç Liderler’ programı çerçevesinde ilk kez Türkiye’ye bir gezi düzenlediği belirtilirken gezinin ‘Irak savaşının hemen sonrasında ve Ortadoğu’nun yol haritasının çizildiği günlere’ denk gelmesi soru işaretlerine yol açtı. (Bu da ANKA’nın haberi)

Kendi araştırmalarıma dönelim; CFR üyesi olan ünlülerin isimleri örgütün dünya çapındaki etkinliğini göstermek için yeterli. Bazı ünlü CFR üyeleri şunlar:

Kissinger (ABD eski Dışişleri Bakanı), Rockefeller (ABD’li ünlü işadamı), Bill Clinton (Eski ABD Başkanı), Baba George Bush (Eski ABD Başkanı), Dick Cheney (Eski ABD Savunma Bakanı-ABD Başkan Yardımcısı), Colin Powell (ABD Savunma Bakanı), John Deuscht (CIA eski Başkanı)

Savaşlara, saldırılara, parasal operasyonlara yol gösteren örgüt CFR yapısıyla olduğu kadar bu yapı içinde kullanılan unvanlarla da gizemli bir tablo çiziyor.

CFR iki çemberden oluşuyor. İç çemberde 40 kişilik bir komite bulunuyor. Merkez Komite işlevi görüyor. Bu çemberin içinde de 10 kişilik ayrı bir iç çember bulunuyor. Merkezde bulunan bu ilk halkaya ‘Boğanın Gözü’ deniyor. CFR’in 3600 ‘patron-akademisyen-bürokrat ve e.asker üyesi var. İddiaya göre dünyadaki birçok ülkede ekonomik, siyasi, askeri, psikolojik ve kültürel bir dizi program! CFR eliyle yürütülüyor…

CFR’nin Türkiye çıkarmasının etkilerini yaşayıp göreceğiz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.